hits

Har idrettsutøvere blitt kjedelige?

Tirsdag uttalte jeg meg til Nettavisen på spørsmålet: «Er VM «vellykket» uten Northug-Gull?»

Les om det her

Sannheten er at for mange vil det ikke være det. Noen ser nemlig bare på langrenn pga av Northug. Jeg har flere venner som sier rett ut at de ikke gidder å se på langrenn om Northug ikke går. En vanlig frase er:

Venn - Går Northug?

Meg - Nei, ikke i dag.

Venn - Ok, da gidder jeg ikke se på

En annen sa:

Venn - Northug gjør at jeg skikkelig gleder meg!

Så hva forteller dette oss? Jeg tror det forteller oss at den utenomsportslige underholdningen er like viktig som den sportslige underholdningen.

I idrett blir medierådgivere brukt hyppig. Idrettsutøvere har i dag medierådgivere som trener dem i kunsten å svare politisk korrekt på spørsmål fra reportere og journalister. Her skal ingen forsnakke seg eller bøye seg i hatten. Men kanskje det er å gjøre utøverne en bjørnetjeneste? Å svare politisk korrekt blir fort kjedelig i lengden. Alle svarer likt. Det blir tørt og forutsigbart. Laber underholdningsverdi.

Det er derfor Petter Northug er så poppis i mediene. Fullstendig uforutsigbar og underholdende UTEN å engang ha ski på beina!

Heidi Wengs «bøye seg i hatten»-forsnakkelse var en kjempe «suksess»! Alle bøyde seg i hatten de neste dagene. Kjempegøy! Hvem elsker ikke den ufrivillige morsomme som plutselig plopper ut med uforutsigbare morsomheter?

Er det kanskje tid for medierådgivere å tenke nytt? Hvordan trene opp idrettsutøverne sine til å bli mer underholdende? Mer uforutsigbare? Mer morsomme? Mer interessante personer uttad?

Og så vi unngår misforståelser, jeg sier ikke at alle skal bli som Petter Northug eller Zlatan, men at vi underholdes av typer i idrett, ikke blankpolerte speilbilder.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar