hits

Derfor er Kowalzcyk viktigere for Norge enn Bjørgen

På søndag skrev jeg blogginnlegget Dette er IKKE bra! om hvordan dominansen til Norge i skisporet ikke er bra for den internasjonale interessen for langrenn. På mandag lagde NRK en artikkel om Kowalczyks kronikk i polens nest største avis Gazeta hvor hun uttrykker fortvilelse over Norges dominans. Vi bør høre på Kowalczyk. Hun vet at uten henne ser ikke polakker på langrenn.Tour de ski har på det meste hatt 13-14 millioner seere på verdensbasis. I fjor, da Norge dominerte og Kowalczyk ikke deltok, var det bare rundt 7 millioner seere. Kowalczyk er alene den som får polakker til å følge med på langrenn. Derfor er hun den viktigste enkeltutøveren i hele langrennssirkuset. Bjørgen er verdt mindre uten Kowalczyk, mens Kowalczyk klarer seg godt alene.

Olympisk speaker, Kjell Erik Kristiansen tok dette bilde fra en av Tysklands største aviser på mandag etter at Norge gjorde rent bord i Lillehammer i helgen.

Langrenn vises direkte på TV i 8 land. Disse landene har til sammen 350 millioner innbyggere og potensielle seere. Likevel var det bare 4 millioner mennesker på verdensbasis som så Marit Bjørgen og Sundby vinne i helgen. Langrennsporten er skjør.

Kanskje vi Nordmenn bør sette mer pris på Justyna Kowalczyk?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar